Koop rechtstreeks van de makers en ontvang gratis een extra jaar fabrieksgarantie
Hyckes logo
Search icon

Waar kunnen we je mee helpen?

Home / Ondersteuning / Betaling en verzending

Betaling en verzending

Hieronder vind je informatie over onze betaal- en verzendmethoden. We bieden veilige en eenvoudige betalingsmogelijkheden via onze betalingspartners Mollie en PayPal. Ongeacht welke manier van betaling je kiest, het is altijd gratis!

Betalingsmogelijkheden

iDeal
iDeal is een online betaalmethode die voornamelijk wordt gebruikt in Nederland. Hiervoor is een bankrekening met internetbankieren nodig. 

Paypal
Voor deze betaalmethode heb je een PayPal rekening nodig. Om te kunnen betalen, koppel je een bankrekening of creditcard aan je PayPal rekening. Tegenwoordig kan betalen vanaf een PayPal rekening zonder vooraf geld te storten. De betaling wordt namelijk direct afgeschreven van je bankrekening of creditcard.

Creditcard
Wij accepteren vrijwel iedere creditcard. Het voordeel van betaling met een creditcard is dat het bedrag pas achteraf wordt afgeschreven van je rekening.

Vooruitbetaling
Je kunt het verschuldigde bedrag ook overmaken op onze bankrekening. Samen met de bestelbevestiging krijg je van ons instructies per e-mail toegestuurd. Wij versturen de bestelling pas nadat het geld bij ons op de rekening staat. Hierdoor kan je bestelling mogelijk vertraging oplopen.

 

Verzending van je bestelling

Hyckes levert alle artikelen op de website uit onze eigen voorraad. Wij doen ons uiterste best om de levertijd van je bestelling op de website te vermelden. De verzendkosten zijn gratis voor bestellingen vanaf € 50,- incl. btw. Bij bestellingen onder € 50,- incl. btw rekenen we € 5,95 verzendkosten.

Wanneer je niet tevreden bent over een van onze producten, dan is het toegestaan om deze te retourneren tegen volledig terugbetaling van de bestelwaarde binnen 30 dagen na aankoop. Dit onder de voorwaarde dat het product en accessoires ongebruikt zijn en in de originele verpakking geretourneerd worden.

Wanneer het product is aangeschaft via een wederverkoper of dealer, dan dient het product bij deze wederverkoper geretourneerd te worden en gelden de eigen voorwaarden.

Mocht je spijt hebben van de aankoop, neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Heb je het product online via hyckes.com gekocht? Dan heb je recht op 24 maanden garantie op al onze producten, tenzij anders vermeld. Heb je het product elders gekocht – bijvoorbeeld op een e-commerce-platform of een winkel? Neem dan contact op met de betreffende dealer of winkel. 

Mocht het product onverhoopt defect raken binnen de garantieperiode, dan staan wij voor je klaar om het probleem te onderzoeken en op te lossen. 

Vul onderstaand formulier in om een garantie-aanvraag te starten.

Garantieformulier

Download de laatste versie van onze handleidingen voor jouw apparaat. Hieronder vind je alle beschikbare handleidingen, deze zijn met terugwerkende kracht ook geschikt voor jouw apparaat, tenzij anders vermeld.

Hieronder vind je een overzicht van de vragen die wij vaak krijgen. Staat jouw vraag of antwoord er niet bij? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Er zijn 4 verschillende koeltechnologieën; passief, thermo-elektrisch, absorptie en compressor. Hieronder proberen we je snel wegwijs te maken tussen de verschillen.

1: Passief:
Een passieve koelsysteem heeft geen voeding nodig. Gebruik koelelementen of ijsblokjes om de inhoud op temperatuur te houden. Deze koelmethode is het meest beïnvloedbaar door de weersomstandigheden.

2: Thermo elektrisch:
Een thermo-elektrisch koelsysteem is voorzien van een Peltier element wat middels een ventilator en warmtewisselaar verwarmt of koelt. Het apparaat werkt op 12V of via een adapter op 230V. Een thermo elektrisch apparaat verbruikt relatief veel stroom en maakt geluid omdat de interne ventilator continu lucht verplaatst om te kunnen koelen.
De koelcapaciteit is beperkt tot maximaal 20 graden onder omgevingstemperatuur.

Let op: op hete zomerdagen kan de omgevingstemperatuur in een afgesloten ruimte zoals een auto of tent oplopen tot 40 of 50 graden, waardoor het apparaat zéér beperkt koelt.

3: Absorptie:
Een absorptie koelsysteem is een drukgevuld ammoniakgas systeem, waarbij door verwarming warmte aan het koelcompartiment wordt onttrokken. Een absorptiesysteem is geluidsloos. Doordat het systeem verwarmd moet worden, verbruikt het relatief veel stroom en is de koelcapaciteit beperkt tot maximaal 25 graden onder omgevingstemperatuur.

Let op: op hete zomerdagen kan de omgevingstemperatuur in een afgesloten ruimte zoals een auto of tent oplopen tot 40 of 50 graden, waardoor het apparaat zéér beperkt koelt.

4: Compressor:
Een compressor is het meest gebruikte en efficiënte koelsysteem. Onafhankelijk van de omgevingstemperatuur kun het apparaat koelen en vriezen. Er zijn twee verschillende compressorsystemen; traditionele 230V compressoren en moderne 12/24V compressoren.

Traditioneel 230V compressor systeem
Dit koelsysteem is eigenlijk bedoeld voor huishoudelijk gebruik. Doordat de compressor enkel op 230V werkt is deze alleen op een vaste stroomaansluiting te gebruiken en relatief energie inefficiënt door een hoog stroomverbruik, de compressor kent alleen een aan- of uitstand. Een 230V compressor systeem dient na vervoer altijd 24 uur te stabiliseren voor in gebruik name.

12/24V compressor systeem
Dit koelsysteem maakt gebruik van een 12/24V compressor met variabel toerental. De compressor is gebouwd voor mobiel gebruik en dankzij intelligente elektronica wordt het toerental en stroomverbruik automatisch aangepast. De compressor kan tijdens gebruik voor 30 seconden kantelen tot een hoek van 30 graden. Met een 230V omvormer is het apparaat op iedere vaste stroomaansluiting te gebruiken.

Afhankelijk van je wensen is de keuze voor een koelbox heel verschillend. Onderstaande tabel kun je aanhouden als richtlijn:

< 20 liter 1-2 personen
20 – 30 liter 2-3 personen
30 – 40 liter 3-4 personen
40 – 50 liter 4-5 personen
> 50 liter 5 personen of meer

Onze apparaten zijn extra stil door het gebruik van eco koudemiddel. Wil je genieten van een optimale nachtrust? Gebruik de eco- nachtmodus om het compressor toerental tot een minimum te verlagen.

Je kunt tot 24 uur koelen op één volle Powerpack accu. Afhankelijk van de inhoud van je koelbox, de ingestelde temperatuur en buitentemperatuur kan dit variëren.

De Powerpack accu laadt automatisch opnieuw op wanneer de koelbox opnieuw aangesloten wordt aan een vaste stroomaansluiting. Er is tevens een losse oplader als accessoire verkrijgbaar om de Powerpack los van de koelbox op te laten.

De oplaadtijd van de Powerpack accu varieert tussen de 4 tot 8 uur, afhankelijk van de staat van de accu, de oplaadstatus en het beschikbare ingangsvermogen.

Wij adviseren het apparaat voor de eerste in gebruik name minimaal 6 uur te laten staan.

Het apparaat kan gedurende een periode van 30 seconden aan een hoek van maximaal 30 graden blootgesteld worden. Bij een grotere hoek, of langere duur kan er mogelijk schade aan het apparaat ontstaan.

Herstart de app en je koelkast of koelbox en probeer het opnieuw. Een Hyckes apparaat kan uit veiligheidsoverwegingen slechts door één gekoppeld apparaat op afstand bediend worden.
Indien het apparaat nog steeds niet vindbaar is, raadpleeg de handleiding van het apparaat om de fabrieksinstellingen te herstellen. Het apparaat is nu opnieuw detecteerbaar.
Let op: hiermee worden alle instellingen van het apparaat gewist.

De batterijbescherming modus niet goed ingesteld. Zorg ervoor dat deze altijd in stand ‘low’ staat om optimaal gebruik te kunnen maken van de Powerpack accu. Dit kan via de instellingen van het apparaat, of eenvoudig via de Hyckes app.

Controleer of de stroomkabel correct aan het apparaat is aangesloten en de andere zijde verbonden is met een stroomaansluiting. Controleer bij gebruik van een Powerpack accu of de accu is ingeschakeld door de aan/uit knop van de Powerpack ingedrukt te houden tot een pieptoon klinkt.

Dit is een normaal verschijnsel dat wordt veroorzaakt door de stroming van het koudemiddel. Het geluid zal na enige tijd in gebruik afnemen.

Dit is een normaal verschijnsel, meestal veroorzaakt door het verplaatsen van het apparaat of wanneer het apparaat langere tijd niet gebruikt is. Het geluid zal na enige tijd in gebruik afnemen.

Raadpleeg de handleiding van het apparaat om de betreffende storing te kunnen verhelpen. Als het probleem hiermee niet opgelost wordt, neem contact op met een dealer of Hyckes via onze contactpagina.

Kun je iets niet vinden?